CİLT GÜZELLİĞİNDE BİTKİLERİN ETKİSİ

M.Ö. 1000 yıllarında Mısırlılar nane, kişniş, hint yağı, çivit ve daha bir çok şifalı bitkiyi besin ve boya maddesi olarak kullanıyorlardı. Zamanla her şey değişmiş fakat bitkilerle tedavi, deneyimlerin artmasıyla gelişerek daha fazla kullanım alanına sahip olarak mucizevi etkisiyle günümüze gelmiştir. Bir kültür mirasına dönüşmüş tecrübelerin paylaşımıyla sağlık başta olmak üzere bakım ve güzellik alanlarında da sıkça kullanılmıştır.

Cilt Güzelliği İçin Kullanılan Bitkisel Maskeler


  • Kurutulmuş hatmi çiçeği havanda dövülür. Elenerek elde edilen toza süt ve salatalık suyu ilave edilir ve tüm malzeme karıştırılır. Hazırlanan karışım banyodan bir saat önce cilde sürülür. Cildiniz parlayacak ve kadifemsi bir yumuşaklığa kavuşacaktır.

  • Zambak yağı, yumurta sarısı ile karıştırılır ve sonra darı unu ilave edilir. Elde edilen karışım badem yağı ile yumuşatılır. Cilde masaj yaparak sürülür.

  • Rendelenmiş havuç, bal ile karıştırıldıktan sonra sütün içinde bir gün bekletilir. Günün sonunda süzülür ve iyice sıkılır. Daha sonra salatalık suyuyla karıştırılır. Elde edilen krem yatmadan önce temizlenen cilde sürülür.

Leave a comment