BİTKİLERLE ÇATLAK TEDAVİSİ

Hızlı kilo alıp vermeler, hamilelik gibi vücudun elastikiyetini bozan durumlar çatlaklara neden olmaktadır. Çatlağın yüzde yüz bir tedavisi olmamakla birlikte çatlak görünümünü hafifletici bitkisel kremlerle istenmeyen görüntüyü bir hayli azaltmak mümkündür.

Evde uygulanabilecek pratik yöntemlerle artık çatlaklar kabus olmaktan çıkıyor. Sizde çatlaktan şikayetçi iseniz bu kremler tam size göre.

  • Zambak yağı, yumurta sarısı, soğan suyu ve bal bir kap içerisinde karıştırılır. Ocağa alınarak biraz ısıtılan karışım soğuduktan sonra krem kıvamına gelene kadar karıştırılır. Elde edilen krem çatlaklar üzerine sürülerek streç film ile sarılır iki saat bekletilerek bu karışıma kötü görünüm azalana kadar devam edilir.
  • Rendelenen bayır turpu süt ile pişirilir. Karışım süzülerek elde edilen sıvı bir süre dinlendirilir. Dinlendirilen sıvı banyodan iki saat önce çatlaklara masaj şeklinde uygulanır.
  • Kakao yağı ile çatlak olan bölgeye masaj yapıldıktan sonra streç film ile sarılır. Yarım saat bekletilir dilenirse yağ sürülen bölge daha sonra

    temizlenebilir. 

Leave a comment