BİTKİLERLE DAHA GENÇ BİR CİLT

Cilt bakımı hemen her kadının önem verdiği, daha güzel ve sağlıklı cilde sahip olmak için gerekli tek şarttır. İlgilenilmeyen bir cildin kusursuz gözükmesi binde bir olan genetik faktör şanslısı olanlara özel bir durumdur. Bu nedenle cildin daha genç ve parlak görünüme sahip olması için sizde evde uygulanılabilecek pratik kremler elde edebilirsiniz. Bunlardan birkaçını sizler için derledik.

  • Ezilip un haline gelmiş bademe yumurta sarısı ve bal ekleyerek elde edilen krem yatmadan önce cilde uygulanarak yarım saat bekletilir ve cilt ılık su ile temizlenir.

  • Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarısı zeytinyağı ile karıştırılır. Elde edilen krem bir süre dinlendikten sonra yüze uygulanır.

  • Zambak yağı, yumurta sarısı ve bal, soğan suyu ile karıştırılarak lapa haline getirilir. Hazırlanan lapa yatmadan önce maske şeklinde cilde uygulanır. 15 dk. bekletildikten sonra ılık su ile cilt temizlenir.

  • Nar çekirdeği yağı yatmadan önce bir pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Cilde kadifemsi bir yumuşaklık katarak mat gözüken cildi canlandırır. Aynı zamanda kırışıklıklara da meydan okuyan nar çekirdeği yağı sizi olduğunuzdan daha genç bir cilde  kavuşturmak için harika bir çözüm.

Leave a comment